Actueel

reageer als eerstma 11 sep 2017

Opnieuw dubbele nationale titel voor Jubal

DORDRECHT – Tijdens de Dutch Music Games die zaterdag in het FC Dordrecht-stadion werden gehouden sleepten zowel Jubal als jeugdcorps Jong Jubal opnieuw de nationale titel in de wacht, beiden met ruime voorsprong op de concurrentie. (Archieffoto: Jubal)

In de middaguren bracht Jong Jubal in een splinternieuw uniform haar sterke nieuwe show ‘Sensei’. Dit jaar viert Jong Jubal haar 85-jarig jubileum. De jeugdige leden oogsten er eerder dit jaar al succes mee bij de opening van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Jong Jubal toonde zich superieur in de onderdelen music, percussion, visual en effect.

’s Avonds was het de beurt aan Jubal, titelverdediger van vorig jaar. De vele uren repetitie na de zomerstop hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. De show ‘Never Grow Up’ stond als een huis en alle onderdelen van de club presteerden optimaal. Een achtkoppig juryteam beloonde het optreden met een bijzonder hoge score van maar liefst 82.10 punten. In de Nederlandse competitie is  de titelstrijd de laatste jaren tussen Jubal en het Middelburgse Juliana drum & bugle corps, dat zaterdag tweede werd met 77.45 punten.

Jubal en Jong Jubal maken zich nu op voor het Europees kampioenschap dat op 30 september in Kerkrade gehouden wordt. Daar gaat men de strijd aan met corps uit Engeland, Duitsland, Italië en Ierland. Jong Jubal treedt aanstaande zaterdag nog op in Hellevoetsluis.

Op 25 oktober start de nieuwe ronde Music Kids, een gratis muziekprogramma dat de club aanbiedt voor kinderen van 6/7 jaar. Meer info: bestuur@jubal.org.

Geef een reactie