PAPENDRECHT – In een niet al te lastige wedstrijd wist Drechtstreek een reguliere overwinning te behalen op het Gorkumse Unitas. In een wedstrijd waarin Drechtstreek vanaf het begin flink wat druk zette op zijn tegenstander, stond de ploeg al na een kwartier met 2-0 voor. (Foto’s : Piet van Beest)

De ploeg van Dennis Schoonewil ging fel van start, maar toch was het Thijs van der Wal die namens Unitas keeper Alihan Ulusoy direct aan het werk zette. Na elf minuten wist Nik Semcesen zijn tegenstanders links voorin vlot te omspelen en hij legde de bal goed klaar voor Koen Lighaam, die uit kon halen: 1-0. Unitas liet zich daarna niet onbetuigd, maar echt gevaarlijk kon het niet worden. Enkele minuten later kreeg middenvelder Jordy van Walsem de bal goed aangespeeld en in de vijftiende minuut schoot hij al de 2-0 binnen. Door het degelijke en aanvallende spel van Drechtstreek werd Unitas niet echt een bedreiging, ook al bood het soms prima tegenspel. Zo werd doelman Ulusoy na een half uur spelen op de proef gesteld door een goede vrije trap van Unitas-spits Tim Mehl, maar meer dan een hoekschop hield die daar niet aan over. Kort voor rust had Drechtstreek nog kans op een grotere score, maar de harde vrije trap van Dion Warner ketste af op de verdediging van Unitas. In de tweede helft zette hetzelfde spelbeeld zich voort, totdat er in het veld een andere sfeer leek te ontstaan nadat de coach tegelijkertijd drie nieuwe spelers inbracht. Met Thijs den Dunnen, Ronald Tomassen en Patrick Tukker in de ploeg ontstond er een verse dynamiek in het spel van Drechtstreek. De druk naar voren werd groter, wat zich onder meer vertaalde in een drietal hoekschoppen op rij. Unitas kwam nauwelijks meer tot gevaarlijke aanvallen en het derde Papendrechtse doelpunt leek eraan te komen. Zo’n tien minuten voor het einde kwam dat ook, en wie anders dan de ingevallen Patrick Tukker nam de 3-0 voor zijn rekening. Met de overwinning wist Drechtstreek zich te handhaven op de derde positie van de ranglijst met 43 punten, een evenaring van het aantal punten dat de ploeg vorig seizoen behaalde. Koploper GSC/ODS won tegen DFC ook met 3-0 en Schelluinen versloeg Arkel met 1-3, zodat er boven in de lijst geen verschuivingen waren. Komende zaterdag, op Koningsdag, is er geen voetbalprogramma en de week daarna, op 4 mei, staat de uitwedstrijd tegen Schoonhoven op het programma.