Actueel

reageer als eerstdi 17 apr 2018

Pand aan Houttuinen drie maanden op slot vanwege kwekerij

DORDRECHT – Op last van burgemeester Kolff moet een pand aan de Houttuinen /Grotekerksplein drie maanden op slot. Tijdens een controle trof de politie op de tweede en derde verdieping een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan met, verdeeld over meerdere ruimten, 600 hennepplanten en 1090 hennepstekjes. De boel is meteen ontmanteld en het pand wordt gesloten van dinsdag 17 april tot en met dinsdag 17 juli. De sluiting geldt ook voor het restaurant dat in het pand is gevestigd. (Foto’s: Thymen Stolk)

In dit geval heeft de eigenaar van het pand een verantwoordelijkheid, maar ook de huurder die de bovenste twee verdiepingen van het pand weer onderverhuurde. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat stevig wordt opgetreden tegen georganiseerde hennepteelt. Of je nu eigenaar bent of (onderver)huurder. In beide gevallen heb je een verplichting om je op de hoogte te stellen van wat er speelt in het pand.

Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct over gaan tot sluiting van het pand. Vanwege de omvang van de kwekerij, het professionele karakter en de aanwijzingen dat er eerdere oogsten waren, is in dit geval besloten meteen tot sluiting over te gaan. Daarbij speelt ook mee dat door het illegaal aftappen van stroom er een brandgevaarlijke situatie is ontstaan in een omgeving met alleen maar historische panden.

 

Geef een reactie