DORDRECHT – Burgemeester Kolff heeft dinsdagavond 6 juni een woning aan de Wijngaardstraat afgesloten. Tijdens binnentreding is door de politie een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning. Daarop is de woning per direct gesloten.

De politie trof een ruime handelshoeveelheid harddrugs aan en deze zijn direct in beslag genomen. Het pand wordt gesloten tot dinsdag 5 september 2023. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Hard optreden

Als voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen volgt een sluiting van 3 maanden. Het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.