PAPENDRECHT – Het VV Papendrecht-‘Wereldelftal’ van coach Marc de Groen blaakte voorafgaand aan de start van de Nieuwjaarswedstrijd van zelfvertrouwen. Dat was niet zo raar als je bedenkt dat er grote namen aan de aftrap stonden als Nick Kamerling, Rutger Karelse, Jacco Hessing en Wim Veldhuis jr. Wat zou een G-elftal daar nou tegenin kunnen brengen? Nou, dat bleek nog best heel wat. (Foto’s: vv Papendrecht)

Direct na het beginsignaal van arbiter Bram Blom nam het Wereldelftal de touwtjes wel in handen, maar wist geen echte kansen te creëren. G1 had haar zaakjes vooral achterin goed voor elkaar. Uit een counter kwam G1 onverwacht op voorsprong. Vast aanspeelpunt Peter rondde een scherpe voorzet koelbloedig bij de tweede paal af, doelman Ton Rutteman in vertwijfeling achterlatend. Net voor rust wist het Wereldelftal zijn 80 procent balbezit om te zetten in de gelijkmaker.

In de tweede helft tapte G1 uit een ander vaatje. De ploeg verliet de verdedigende stellingen en zette hoog druk. Dat deden de G-spelers zo goed dat het leek alsof ze met een overtal speelden. Ook fysiek bleek G1 een maatje te groot voor de toch wat oudere en zwaardere selectie van het Wereldelftal. G1 overklaste haar tegenstander en dat resulteerde uiteindelijk in een 6-2 winst voor G1. Daarmee kwam het Wereldelftal nog genadig weg. En zoals Papendrecht 1 kansloos was in eerder edities, zo werd ook het Wereldelftal aan de zegekar gebonden. G1 kende dus een prima start in het nieuw jaar. Dat kwam waarschijnlijk ook omdat de spelers aantraden in nieuwe tenues, aangeboden door sponsor Castrol. Binnenkort komen daar nog eens nieuwe trainingspakken bij, geschonken door Bunkerstation Papendrecht. De toekomst ziet er voor G1 veelbelovend uit.