PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdag speelde Papendrecht uit tegen NSVV. In een wedstrijd waarin Papendrecht de overhand had, talloze kansen creëerde en fraaie aanvallen toonde, beloonde de ploeg zich echter slechts met één punt. De eerste kans ontstond uit een omschakeling over rechts, waar Jurvenny Bernadina langs de zijlijn sprintte. Zijn voorzet werd net voor Justin Beemsterboer weggekopt door een NSVV-verdediger. Niet veel later, aan de andere kant, stuurde Rick Molenaar Donovan Stewart weg, maar Wouter van der Werff miste de voorzet bij de tweede paal, waardoor Jarmo Hartgers de bal kon pakken. Papendrecht domineerde het middenveld onder leiding van Norichio Nieveld, terwijl NSVV zelden onder de druk uitkwam. Rick Molenaar kwam dichtbij een voorsprong, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Papendrecht bleef kansen creëren met prachtige combinaties en steekpasses, maar de afwerking ontbrak. ( Foto: Edwin Schreurs)

Na de rust nam NSVV tijdelijk het initiatief, maar na vijf minuten heroverde Papendrecht de controle en bleef kansen creëren. Dit leidde in de 55e minuut tot de 0-1, toen Justin Beemsterboer hard werkte en Donovan Stewart eenvoudig kon scoren. Niet veel later, na een mooie combinatie, kon Jurvenny Bernadina alleen op het doel af, maar zijn schot werd gestopt door Jarmo Hartgers. Papendrecht leek de wedstrijd eenvoudig te kunnen winnen, maar in de 62e minuut kantelde het spel volledig. Bij een zeldzame aanval van NSVV werd de bal voor het eerst tussen de palen geschoten, en Papendrecht-goalie Roy Rijntjes moest alle moeite doen om de gelijkmaker te voorkomen. Uit de daaropvolgende corner ontstond een chaos in het doelgebied, en na tumult toonde de scheidsrechter Michael van Rooijen de rode kaart aan Roy Rijntjes, omdat hij een NSVV-speler raakte tijdens de strijd. Dit was op zijn zachtst gezegd onhandig.

Na de rode kaart zette NSVV de aanval in en Papendrecht werd teruggedrongen, maar hield aanvankelijk stand. Toch scoorde NSVV in de 72e minuut door slordig balverlies op het middenveld, waardoor Peter Jan Cazonader alleen op Roy Rijntjes kon afstormen en scoorde. Ondanks de numerieke minderheid bleef Papendrecht het betere van het spel hebben. NSVV ontsnapte toen invaller Djerrel Saffignani Justin Beemsterboer met een geweldige dieptepass wegstuurde, maar het schot van de spits belandde op de lat. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man, omdat Michael Owens in de 86e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Simonse overheerste bij Papendrecht het gevoel dat NSVV een punt had afgedwongen.