PAPENDRECHT – Met een klinkende 3-0 in de topper tegen Alblasserdam heeft Papendrecht de eerste periodetitel in de 2e klasse H veiliggesteld. Door het gelijkspel van naaste belager EBOH liep Papendrecht uit naar een voorsprong van vier punten. Gemakkelijk ging het niet.

Alblasserdam had een zeer verdedigende tactiek gekozen met een vijfmansdefensie. Papendrecht had in de eerste helft vooral de bal maar speelde te slordig en in een te laag tempo om het Alblasserdam moeilijk te maken. De verdedigende tactiek van de gasten zorgde er ook voor dat spits Ansu Camara niet in stelling kon worden gebracht. De kansen waren daarom schaars. Alblasserdam had de eerste kans. Jordy Wemelsfelder kapte zich knap vrij in de zestien maar zijn schot kon gekeerd worden door Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. Djerrel Saffignani was aan de andere kant vlak voor de rust gevaarlijk, maar zijn schot verdween over het doel.
Hachelijke situaties
Na de rust speelde Papendrecht in een hoger tempo dan in de eerste helft en de combinaties gingen beter lopen. Dit zorgde voor enkele kansen maar die waren niet besteed aan Saffignani en Jarden van Ek. Aan de andere kant was Ansu Camara kansrijk. Na balverlies op het middenveld kon hij alleen richting Roy Rijntjes die zijn doel verkleinde en zo de openingstreffer kon voorkomen. Papendrecht voerde de druk verder op en kreeg diverse mogelijkheden. Een vrije bal van Norichio Nieveld zorgde voor paniek in de Alblasserdamse defensie maar de bal ging er niet in. Lorenzo van Wijk was de volgende. Een prima voorzet van Jarden van Ek kon hij echter niet langs Ahmet Erol werken. In 75e minuut lag de bal dan uiteindelijk in het net. Een lange aanval met diverse hachelijke situaties voor het Alblasserdam-doel eindigde met een punter op de paal van Nieveld. De wegspringende bal kon worden voorgezet door Jarden van Ek waarna Saffignani het laatste tikje gaf. Alblasserdam schakelde direct daarna om naar een aanvallende tactiek. Dit zorgde ervoor dat Papendrecht meer ruimte kreeg. Jay Luciano maakte daar dankbaar gebruik van. Goed storend werk van de sterk ingevallen Izzy Stellingwerf zorgde ervoor dat de snelle spits alleen richting het Alblasserdam-doel kon. Met een schuiver schoot hij de wedstrijd op slot. Met zijn tweede treffer na een geweldige steekbal van Stellingwerf zorgde hij ook voor de 3-0 eindstand.