PAPENDRECHT – Papendrecht VR1 is uitstekend van start gegaan in de competitie met een overwinning op het veld van Barendrecht VR2. De dames uit Papendrecht volgden nauwgezet de opdracht om direct druk te zetten op de tegenstander, wat al snel resulteerde in het openingsdoelpunt. Ze speelden goed samen en Barendrecht had weinig te vertellen. Hoewel Barendrecht af en toe richting het Papendrechtse doel schoot, vormde dit geen echt gevaar. Met nog twee doelpunten erbij gingen de teams de rust in met een 0-3 voorsprong voor Papendrecht. (Foto: VV Papendrecht).

De tweede helft was bijna een herhaling van de eerste, met Papendrecht dominant in balbezit. Omdat ze zo comfortabel leidden, verminderde de druk op Barendrecht. De thuisploeg bleef vooral verdedigen en kreeg slechts een paar kleine kansen, die knap werden gestopt door de Papendrechtse keepster. Uiteindelijk wist het team nog twee keer te scoren en won met 0-5. Een veelbelovend begin voor de Papendrechtse vrouwen, met doelpunten van Naomi Klooster (2x), Michelle de Vos, Petra Dugardein en Laura Huijsman. Aanstaande zaterdag spelen ze thuis tegen NSVV VR1 om 14.30 uur.