Actueel

1 reactievr 5 jan 2018

Partij-affiches op het Stadhuis: mag dat?

DORDRECHT – Op de ramen van de fractiekamer van Beter Voor Dordt (BVD) hangen al enige tijd, duidelijk zichtbaar vanaf de Voorstraat, affiches van de partij. Mag dat wel? Moet het Stadhuis geen (politieke) neutraliteit uitstralen, zeker ook omdat niet iedereen weet dat het hier om de fractiekamer van de partij gaat? Vragen die voorbijganger Joop van Meurs bij de redactie neerlegde en wij op onze beurt bij BVD en de burgemeester. Het korte antwoord: ja, het mag. (Foto’s: Thymen Stolk)

“Wij wensen de voorbijgangers alleen maar mooie feestdagen toe”, zegt fractievoorzitter David Schalken van BVD. “Het is geen oproep om ons te stemmen.” En over de neutraliteit: “Het Stadhuis is een politiek centrum. Wij vinden dat het daar kan. Bij het Stadskantoor vinden wij dat dat bijvoorbeeld anders ligt. Dat moet wel neutraliteit uitstralen.”

Volgens de woordvoerder van de burgemeester worden er geen regels overtreden door Beter Voor Dordt: “Dit is niet verboden. De burgemeester vindt dat dit een verantwoordelijkheid van de partijen zelf is. En als ze vinden dat er regels moeten komen op dit gebied, moeten ze dat ook via een politieke route regelen.”

 

Eén reactie op “Partij-affiches op het Stadhuis: mag dat?”

  1. kotsziekvanpolitiek schreef:

    Het is bekend dat Beter voor Dordt een partij is die vooral goed voor zichzelf zorgt. En als ze wat doen voor Dordrecht, dan verzinnen ze een gat in de Visbrug, en een voetgangersbrug van 6 miljoen die ineens 9 miljoen kost, en nog een paar dagen later komt het bericht waaruit blijkt dat deze uiteindelijk 12,3 miljoen gaat kosten. Ook de innige relatie tussen BvD wethouder Sleeking en projectontwikkelaar van Pelt is ondertussen legendarisch gênant geworden. Onze eigen Jos van Reij en Piet van Pol zullen we maar zeggen. Niet op stemmen dus! Ja, dat mag ik gewoon zeggen hoor!

Geef een reactie