Actueel

reageer als eerstdi 7 aug 2018

Pasar Malam nog uitgebreider

DORDRECHT – Voor het zevende jaar op rij zal de gratis toegankelijke Pasar Malam Istimewa van zondag 12 tot en met woensdag 15 augustus weer neerstrijken in Dordrecht. Met rond de honderd kramen met Oosterse producten op het Statenplein, de Sarisgang en voor het eerst ook het Achterom is het evenement groter dan ooit. (Archieffoto: Thymen Stolk)

In de kramen zijn onder meer wierook, spekkoek, kroepoek, kleding en sieraden te koop. Je kan je laten masseren of langsgaan bij één van de mediums voor een reading. Bij de 22 restaurants kun je genieten van de lekkerste Indische maaltijden en snacks. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteit. Op twee podia is er de hele dag livemuziek en zijn er culturele dansdemonstraties.

Achterom

Bij eerdere edities bleek het luisterend publiek bij het podium in de Sarisgang nog al eens de doorgang te blokkeren. Daarom wordt dit podium verplaatst naar het Achterom. Daardoor is er meer ruimte voor publiek én voor extra kramen in de Sarisgang. Ook op het Statenplein komt meer ruimte voor kraampjes door het weghalen van de backstageruimte.

Edu Schalk en Tjendol Sunrise

Edu Schalk, ras-entertainer en publiekslieveling in zijn stad Dordrecht, is gastheer én naamgever van het podium op het Achterom. Hij tekende hier tevens voor de programmering. Op zondag staan er meteen een bijzonder reünieconcerten van Tjendol Sunrise op het programma. De band, die rock-‘n-roll- en indorock-klassiekers uit de jaren ‘50 en de vroege jaren ‘60 en daarnaast eigen liedjes speelt, stopte in 2015, maar komt speciaal voor de Pasar Malam nog één keer bij elkaar voor drie optredens op het Achterom.

Indië-herdenking

Op 15 augustus 1945 kwam er met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de oorlog in Zuidoost-Azië en tegelijk van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Op woensdag 15 augustus worden om 13.00 uur bij het podium op het Statenplein de slachtoffers van de Japanse bezetting herdacht.

Tijden en programmering

De openingstijden zijn op zondag van 13.00 tot 20.30 uur, op maandag, dinsdag en woensdag van 12.00 tot 20.30 uur. Bij de meeste stands kan alleen contant betalen. Het hele terrein is rolstoelvriendelijk. Bij beide podia zijn zitplaatsen.

De complete programmering:

Geef een reactie