Actueel

reageer als eerstvr 25 jun 2021

Peter Heijkoop opnieuw lijsttrekker CDA Dordrecht

DORDRECHT – Op de algemene ledenvergadering van 24 juni is Peter Heijkoop (38) door de leden van het CDA Dordrecht gekozen als lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Met deze verkiezing trapt de partij ook formeel de voorbereidingen af met het oog op 16 maart 2022, De dag waarop de gemeenteraadsverkiezingen gepland staan. (Foto: CDA Dordrecht)

Nadat hij medio 2016 plaatsnam in het college met de portefeuille sociale zaken en onderwijs, is hij in 2018 teruggekeerd met dezelfde portefeuille aangevuld met de portefeuille zorg en welzijn. Naast zijn functie als wethouder in Dordrecht is Heijkoop als bestuurder van de Vereniging Nederlandse Gemeenten gesprekspartner van het kabinet op het terrein van sociale zaken, armoede en inburgering. Recent is hij ook voorgedragen als voorzitter van het CDA Zuid-Holland. Heijkoop woont met zijn gezin met vier kinderen in de nieuwbouwwijk Stadswerven en is gemotiveerd om de kar voor het CDA Dordrecht te trekken: “Landelijk heeft het CDA het moeilijk, maar lokaal bruist de afdeling en laat het CDA iedere dag zien met beide benen in de Dordtse samenleving te staan. Wij zijn een lokale partij die volledig bestaat uit Dordtenaren die de stad met elkaar iedere dag mooier willen maken en daarbij de  christendemocratische waarden voorop zetten.”

Achter de schermen wordt door het bestuur, de fractie en diverse commissies gewerkt aan het samenstellen van de kandidatenlijst en een partijprogramma, dat eind 2021 wordt gepresenteerd.

Geef een antwoord