Actueel

reageer als eerstdi 27 apr 2021

VIDEO: Plaatjesactie Dordtse supermarkten krijgt bijzondere afronding

DORDRECHT – De plaatjes-spaaractie van de zeven zelfstandige supermarktondernemers in Dordrecht krijgt een wel heel bijzonder einde. (Foto en video: Thymen Stolk)

Heel veel Dordtse inwoners, en zelfs daarbuiten, hebben de afgelopen maanden druk gespaard en geruild om het gratis verstrekte boek ‘Dordrecht 800 jaar Stad’ vol te krijgen met de 250 plaatjes. Toch blijkt dat het niet voor iedereen mogelijk is gebleken om het boek vol te krijgen .Juist voor die groep, vaak alleenstaanden en ouderen, hadden de supermarkten grote ruilbeurzen in gedachten rond deze tijd, maar door de huidige maatregelen rondom corona is dat geen optie. “Daarom hebben we een ruilbeurs-bestelformulier gemaakt en klanten gevraagd hun dubbele of overtollige plaatjes in te leveren”, aldus Jan-Willem Lemkes, mede-eigenaar van Jumbo Sterrenburg en een van de aangesloten supermarktondernemers.

Enorme klus

Aan het begin van de actie ontstond er enige discussie op sociale media en ook in de krant, omdat de kritiek was dat het niet haalbaar zou zijn voor iedere Dordtenaar om het boek vol te krijgen. “We hebben toen ook beloofd er alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat alle boeken vol komen, en die belofte gaan we inlossen”, aldus Lemkes .Op 28,29 en 30 april gaan tientallen vrijwilligers aan de slag met het sorteren van alle binnengekomen plaatjes en vervolgens klaarmaken van de bestellingen voor de klanten. “Een enorme klus, maar geweldig dat we zoveel organisaties bereid hebben gevonden hun achterban te mobiliseren en super dat zovelen gehoor hebben gegeven aan die oproep”, zegt Lemkes vol bewondering. Naast dat de vrijwilligers goed verzorgd worden gedurende de dag ontvangen ze aan het einde ook nog een leuke attentie namens de supermarkten. De hele operatie zal plaatsvinden in de Sportboulevard en alle coronaregels zullen uiteraard goed worden nageleefd.

Geef een antwoord