Actueel

reageer als eerstvr 25 mei 2018

VIDEO : Plantendief betrapt in Oudelandshoek

DORDRECHT – Henk en Joke Kroon uit Oudelandshoek hebben donderdagavond laat bezoek gehad van een plantendief. Die ging er, op een scootmobiel, vandoor met vijf vrij kostbare planten. En als de overbuurvrouw de dief niet had betrapt, waren dat er vast meer geweest.(Foto en video: Thymen Stolk)

Je huis en je auto kun je op slot doen om het inbrekers en dieven moeilijk te maken, maar je kunt moeilijk je planten aan de ketting gaan leggen. Henk Kroon wil op deze manier mensen waarschuwen voor het feit dat er blijkbaar ook types zijn die het op tuinplanten hebben voorzien. “Nadat mijn buxussen waren opgegeten door rupsen, heb ik ze vervangen door nieuwe planten”, vertelt hij. “Onder meer door de klein blijvende conifeertjes met de naam Butterball (ook wel schijn- of dwergcypres, red.).” Daar zijn er drie van meegenomen. Ook op de plek van een pol siergras gaapt nu een gat in de tuin.

Verbaasd

De overbuurvrouw van het echtpaar Kroon zag de plantendief donderdagavond rond 23.00 uur aan het werk in de tuin aan de Palissander. Het ging om een man of vrouw op een scootmobiel met een joggingbroek en een licht shirt, zag zij. Henk: “Zij tikte op het raam, waarop hij of zij snel met onze planten verdween. Wij en mensen in de buurt zijn er zeer verbaasd over dat men zoiets doet!” Hij deed digitaal aangifte bij de politie, maar wil ook graag andere mensen waarschuwen voor deze plantendief.

Iets gezien of meer info? Laat het Henk weten via de redactie: redactie@dordtcentraal.nl of tel. 6133223.

 

Geef een reactie