Actueel

reageer als eerstvr 8 sep 2017

Platform Duurzaamheid tegen verkoop Eneco

DORDRECHT – Het Platform Duurzaamheid Dordrecht, onder voorzitterschap van oud-wethouder Cok Sas, vraagt in een brief aan de Gemeente Dordrecht om de aandelen van energiebedrijf Eneco niet te verkopen. Mocht de gemeenteraad toch besluiten tot verkoop over te gaan dan vraagt het platform of de opbrengst van 300 miljoen euro in een Duurzaamheidfonds gestopt kan worden.

Het platform vindt het vreemd dat “de gemeente Dordrecht af wil van haar aandelen in het energiebedrijf, omdat ze tegelijkertijd zegt dat ze in 2050 energieneutraal wil zijn.”
Volgens de bezorgde burgers in het platform moet juist het streven naar het benutten van alternatieve energie (de energietransitie) voor de gemeente reden zijn om aandeelhouder te blijven in Eneco. Eneco staat bekend als één van de voorlopers op het gebied van hernieuwbare energie. “De energievoorziening is een publieke voorziening waar overheden en dus ook gemeenten, greep op moeten houden; zeker in tijden van energietransitie. Met bijna 10 procent van de aandelen kun en moet je invloed uitoefenen,” aldus Emir Quandus van het platform. Lees meer vandaag in Dordt Centraal

Geef een reactie