DORDRECHT – De man die afgelopen nacht werd doodgeschoten op de Van den Tempelstraat bij Winkelcentrum Crabbehof is de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het slachtoffer zat in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie zoekt getuigen. (Foto: Stolk Fotografie)

Het schietincident, waarbij meerdere schoten werden gelost, vond rond 00.30 uur plaats. Agenten en ambulancepersoneel waren er snel bij, maar hulp mocht niet meer baten.  De politie startte direct een buurt- en forensisch onderzoek en trof meerdere kogelhulzen aan. Een team van twintig rechercheurs zet het onderzoek voort.

Oproep
Het rechercheteam kan de hulp van getuigen goed gebruiken en ook beelden zijn zeer welkom. De oproep: ‘Heeft u het schietincident zien gebeuren of heeft u ervoor of daarna iets gezien dat helpt in het onderzoek? Of heeft u beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera? Alle informatie is zeer welkom. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar TGO-team 1. Of vul onderstaand tipformulier in. Blijft u liever anoniem? Bel 0800-7000’.

Burgemeester sluit café Bagatelle III

Burgemeester Kolff heeft Café Bagatelle III aan de Thorbeckeweg in Crabbehof, vlakbij de Van de Tempelstraat, gesloten voor minstens twee weken. Hij deed dat de dag na het schietincident. “Dit is een heftig incident, waarbij iemand om het leven is gebracht. Ik leef mee met iedereen die dit verlies moet dragen. Tevens is de openbare orde ernstig verstoord. Buurtbewoners zijn enorm geschrokken. Veel is nog onduidelijk en er vindt een grootschalig onderzoek plaats naar de toedracht. Om de rust in de wijk terug te laten keren, de openbare orde te herstellen en mede op verzoek van de politie, heb ik besloten het betreffende café voor ten minste twee weken te sluiten.”