DORDRECHT – De vernieuwing van Full Service Center Sterrenburg, ingediend door eigenaar Wereldhave, Jumbo Foodmarkt Dordrecht, Gemeente Dordrecht en ontwikkelaar NEOO, is door een vakjury uitgeroepen tot beste multifunctionele (centrum)ontwikkeling van 2024.

 

De jury prees de complexiteit van het ontwikkelingsproject, de uitstekende mix van retail, horeca, diensten en voorzieningen, plus de sterke sociale functie van het winkelcentrum als levendig ontmoetingspunt in het hart van de gemeenschap. Het is een inspiratie om, tegen de trend in, een wijkwinkelcentrum uit de jaren ’70 te moderniseren en uit te breiden, niet alleen in oppervlakte maar ook in verzorgingsgebied en bezoekersaantallen. Speciale waardering werd uitgesproken voor de investeringen en inspanningen op het gebied van duurzaamheid en de oprechte passie van het team tijdens alle fasen van het nominatieproces.

 

“Het is een ongekende prestatie, mede gezien de concurrentie van grote projecten als het Savornin Lohmanplein en Nieuw Kijkduin, dat wij met ons centrum in de wijk Sterrenburg deze prijs weten te winnen. Uiteindelijk kan je maar op één manier het succes meten en dat is door te luisteren naar de klanten en die stemmen in Sterrenburg massaal met hun voeten”, aldus Jan Willem Lemkes, mede-eigenaar Jumbo Foodmarkt Sterrenburg. Ook Marvin de Roode, asset manager Sterrenburg, is namens Wereldhave blij met de overwinning: “Het is een bevestiging van onze Wereldhave Full Service Centrum strategie en een groot compliment voor het ontwikkelteam, de gemeente Dordrecht, Jumbo en uiteraard alle ondernemers die in de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in hun winkels. Een prijs waar iedereen in Dordrecht trots op mag zijn.”