Actueel

reageer als eerstvr 19 mrt 2021

Prikfraudeur duikt op in Dordrecht

DORDRECHT – Eerder dit jaar werden twee dames op leeftijd slachtoffer van prikfraudeurs in Heerjansdam. Op 16 maart was er wederom sprake van zo’n incident, nu in Dordrecht. Wederom is het opvallend dat het slachtoffer niet bestolen is door de fraudeur, maar dat hij ‘gevaccineerd’ werd door de verdachte. De politie en het Openbaar Ministerie nemen ook deze zaak hoog op en doen onderzoek. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Een 84-jarige man uit Dordrecht werd op 16 maart slachtoffer van een prikfraudeur. Er werd aangebeld bij zijn woning aan de Zoutmanstraat door een vrouw die vertelde dat ze kwam voor ‘de prik’. De 84-jarige man liet de vrouw nietsvermoedend binnen. Het slachtoffer werd geïnjecteerd door de fraudeur. Vervolgens verliet de verdachte de woning weer.
Het slachtoffer maakt het verder goed.

De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek. Hierbij is de hulp van getuigen erg belangrijk. Ook met wie zelf mogelijk slachtoffer is geworden van een dergelijke vorm van fraude komt de politie graag in contact.

Vaccinaties worden nooit aan huis gezet. Mensen krijgen een schriftelijke uitnodiging van de GGD om naar een locatie te komen voor de corona-vaccinatie.

Mocht er een persoon aan de deur staan die zich voordoet als GGD-medewerker die vaccineren, raadt de politie aan de deur dicht te doen, het signalement te onthouden en 112 te bellen. Tips zijn welkom op 090-8844.

Geef een reactie