Actueel

reageer als eerstza 25 mei 2019

Projectkoor aMeezing twee keer de wijk in

DORDRECHT – In het kader van #jebentnietalleen, de gezamenlijke strijd tegen eenzaamheid, organiseren Big Rivers en de Gemeente Dordrecht twee keer aMeezing in de wijken. Op 7 juni kan je komen meezingen in Zorgcentrum Merwelanden en op 28 juni in de Tromptuin. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Wist je dat bijna de helft van alle Dordtenaren zich weleens alleen voelt? Het kan iedereen overkomen en het kent vele oorzaken. Het kan te maken hebben met leeftijd, de financiële situatie of het verliezen van sociale contacten. Big Rivers en de Gemeente Dordrecht vinden het belangrijk dat we met elkaar proberen hier iets aan te doen en gaan daarom een bijzondere samenwerking aan. Hierbij gaat het aMeezing projectkoor, dat tijdens Big Rivers weer in actie komt tijdens het meezingfeestje aMeezing, twee keer de wijken in en naar de mensen toe.

Samen zingen maakt blij

Het aMeezing projectkoor is een koor dat uitsluitend repeteert voor het Big Rivers Festival. Tijdens deze evenementen in de wijken kan je meezingen met de leukste popsongs, levensliederen en operaklassiekers. Solisten Noble en Leo Schellinger zorgen voor extra rock ‘n roll. De grande finale vindt plaats tijdens de zaterdag van Big Rivers. Dan begeleidt het orkest Timbres Divers het aMeezing projectkoor en voegt Maarten Teekens zich bij de solisten. ‘Ken jij iemand die vaak alleen is? Nodig diegene dan uit om samen te gaan zingen! Samen zingen maakt je blij, is goed voor je gezondheid en is ook nog eens hartstikke gezellig’, is de oproep van gemeente en Big Rivers. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk en duren van 14.30 tot 16.00 uur. Meezingen mag, maar hoeft niet.

Op de foto: Naast de reguliere editie van aMeezing op Big Rivers treedt het projectkoor in juni twee keer op in de wijk.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie