DORDRECHT – Bijna 1.100 lopers namen zondag deel aan de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon en de daaraan gekoppelde prestatie- en jeugdlopen. Daarmee was deze 46e editie de drukste ooit. Bij de vrouwen ging het goud op de halve marathon naar Elsemieke de Vos. Zij finishte in een tijd van 01:31:50. Bij de heren prolongeerde Maarten van Zetten zijn titel van vorig jaar op de halve marathon met een tijd van 01:07:45. (Foto’s: Brenda Andriese)

Het lekkere weer van de afgelopen week en de gunstige weersvoorspelling hielpen zeker mee aan het hoge aantal inschrijvingen. Op de dag voor de loop schreven zelfs nog 66 lopers zich in om toch nog mee te kunnen doen. Door deelname aan het loopcircuit StardGRL waren er ook veel lopers uit de regio. Hoewel er flink wat wind stond op de dijken langs de oevers van het Wantij, was de temperatuur prima. Dat bleek ook wel uit de tijd van de winnaar van de halve marathon, Maarten van Zetten. Met zijn 01:07:45 kwam hij minder dan een halve minuut te kort voor een verbetering van het parcoursrecord.

Kleinste deelnemers

Voorafgaand aan alle afstanden mocht de jeugd het tegen elkaar opnemen op de baan. Ruim honderd kinderen liepen een wedstrijd over 400, 600 of 800 meter. De kleinste deelnemers werden begeleid door hun ouders en uiteindelijk wisten alle kinderen de finish te bereiken. Bij die finish wachtte hen een prachtige medaille die met veel trots werd omgehangen.

5 en 10 kilometer

Naast de halve marathon waren er prestatielopen over 5 en 10 kilometer. Op de 5 kilometer ging de winst bij de vrouwen naar Augüsta van Hoogdalem. Deze trouwe deelneemster aan Riwal Hoogwerkers Halve Marathon wist met een tijd van 21:59 net onder de 22 minuten te blijven en belandde daarmee op de eerste plaats. Bij de mannen ging de winst naar Levi Terlouw, die finishte in een tijd van 16:17. Bij de 10 kilometer finishte Leone de Voogd als eerste in een tijd van 39:50. Bij de mannen was de eerste plaats weggelegd voor Yoram Polak in een tijd van 32:58.

Reanimatie Drechtsteden

Dit jaar steunde de organisatie van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon als goede doel Reanimatie Drechtsteden. Door donaties van de lopers kon de organisatie een cheque van 815 euro overhandigen aan de stichting. Reanimatie Drechtsteden geeft reanimatiecursussen en draagt op deze manier bij aan het verminderen van slachtoffers van hartstilstanden.