Actueel

1 reactiedi 6 nov 2018

De Regenboog promoot water

DORDRECHT – Basisschool De Regenboog is betrokken bij verschillende ‘gezonde’ projecten. Groen doet Goed bijvoorbeeld waarbij het schoolplein groener wordt gemaakt. En net als vorig jaar wordt ook nu weer lekker schoolfruit aan de kinderen uitgedeeld. Maar hier blijft het niet bij. Dinsdagmorgen vond de kick-off plaats van het water drinken op school.

De Regenboog stimuleert graag een gezonde leefstijl. Daar horen suikerhoudende drankjes niet bij. De kinderen mogen daarom op school alleen nog maar water drinken. “En melk bij het eten. Kinderen die geen melk lusten mogen een beetje siroop”, vertelt Marielle Braat van De Regenboog. De meeste ouders hebben begrip voor het standpunt van de school. Met diegenen die zich er niet in konden vinden, is de school in gesprek gegaan. “De bovenbouw is na de zomervakantie van start gegaan met water drinken. De kick-off was voor de middenbouw en de onderbouw.” Braat denkt dat de kinderen het al snel een normale zaak vinden om alleen water te drinken. “Ze vinden het erg leuk dat ze nu de hele dag door, dus ook tijdens de lessen, mogen drinken. De bidons staan op tafel.” Die werden dinsdagochtend uitgedeeld door een mascotte namens Evides. “Het is de bedoeling dat kinderen het water in een bidon of drinkbeker meenemen. We willen ook zo min mogelijk afval!” De bovenbouwleerlingen leerden al eerder in de workshop ‘Rethink your drink’ hoeveel suikers er in bepaalde dranken zitten.

Volgende week vindt de kick-off van het water drinken plaats op de locatie Noordendijk.

Eén reactie op “De Regenboog promoot water”

  1. […] DORDRECHT – Basisschool De Regenboog is betrokken bij verschillende ‘gezonde’ projecten. Groen doet Goed bijvoorbeeld waarbij het schoolplein groener wordt gemaakt. En net als vorig jaar wordt ook nu weer lekker schoolfruit aan de kinderen uitgedeeld. Maar hier blijft het niet bij. Dinsdagmorgen vond de kick-off plaats van het water drinken op school. Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/regenboog-promoot-water/  […]

Geef een reactie