DORDRECHT – Een deel van de opbrengst van de Zoomer Wantijrun op woensdagavond 26 juni komt ten goede aan een lokaal goed doel: Stichting voor Sara.

Zoomer Makelaardij is de drijvende kracht achter dit Dordtse event. Edwin Zoomer: “Bijzonder trots zijn wij dat de run inmiddels een vast plekje heeft veroverd op de Dordtse hardloopkalender. Een gezellige zomeravondrun langs Het Wantij met een lokaal goed doel. Stichting voor Sara is eind 2016 opgericht door de ouders van Sara Verbrugge uit Dordrecht en uitgegroeid tot een internationale patiëntenorganisatie. Samen strijden ze voor een behandeling van zeldzame spierziekten. De stichting brengt lotgenoten samen via familiedagen, organiseert conferenties om de zorg te verbeteren en financiert wetenschappelijk onderzoek.”

In actie

Als je je inschrijft voor de Zoomer Wantijrun steun je automatisch Voor Sara, maar je kan nog een stapje extra doen door op voorsara.nl een donatiepagina aan te maken. Dat gaat heel makkelijk en deze kan je delen in je eigen netwerk. Lopers die voor 10 juni via hun pagina 150 euro of meer ophalen, krijgen een Voor Sara Zoomer Wantijrun T-shirt. Bram Verbrugge, vader van Sara en voorzitter van de stichting, is erg blij met de steun. “Met Sara gaat het naar omstandigheden goed, maar onze stichting strijdt voor alle patiënten met deze spierziekte. Veel van hen hebben behalve forse lichamelijke beperkingen ook een verminderde levensverwachting. Zij en hun families leven in de wetenschap dat ieder griepje fataal kan zijn. De steun is daarom letterlijk van levensbelang.”

Inschrijven: zoomerwantijrun.nl.