Actueel

reageer als eerstdi 10 sep 2019

Restauratiebeurs in Grotekerkstuin

DORDRECHT – Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september organiseert Maison l’Art Nouveau voor de vierde keer de Restauratiebeurs Vakwerk. Deze keer is de prachtige tuin van de Grote Kerk de locatie van het gratis evenement.

Op de restauratiebeurs kunnen bezoekers kennismaken met diverse vakmensen die bij het onderhoud en de restauratie van een monument onmisbaar zijn. Zo kan je ontdekken hoe een decoratieschilder niet-van-echt-te-onderscheiden marmer en hout schildert en zullen verschillende leden van de Vakgroep Restauratie Stukadoors een demonstratie geven. Andere ambachten die vertegenwoordigd worden op de restauratiebeurs zijn onder andere klassiek beeldhouwen, steenhouwen, meubelrestauratie en het restaureren van onder meer historische fresco’s en antiek houtsnijwerk.

Puienprijs

Naast ambachtslieden zijn er ook specialisten op het gebied van historische interieurs en is de Stichting ERM (Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg) aanwezig om vragen te beantwoorden. Verder zal Vereniging Oud-Dordrecht het publiek uitnodigen een stem uit te brengen voor de Dordtse Puienprijs en komt Stichting Verborgen Stad haar digitale tijdreis-projecten nader toelichten. Kortom, een Erfgoed Fair voor iedereen met een passie voor restauratie en erfgoed.

Inspireren

Initiatiefnemer en eigenaar van Maison l’Art Nouveau, Olga Harmsen, wil met deze beurs eigenaren van monumentale panden inspireren en hen vooral te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van restauratie. “Te vaak hoor ik klanten zeggen dat ze niet weten hoe ze een restauratieproject aan moeten pakken. Men heeft geen idee van wat er allemaal mogelijk is. Maar met de juiste kennis kunnen we ons erfgoed vakkundig laten restaureren en in stand houden voor toekomstige generaties. Gespecialiseerde vakmensen zijn er genoeg.”

De beurs in de kerktuin is gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

Geef een reactie