DORDRECHT – Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september organiseert Maison l’Art Nouveau van 10.00 tot 17.00 uur voor de vijfde keer Restauratiebeurs VAKWERK in Dordrecht. Locatie van dit gratis evenement is de tuin van de Grote Kerk.

Op de restauratiebeurs kunnen bezoekers kennismaken met diverse vakmensen die bij het onderhoud en de restauratie van een monumentaal pand onmisbaar zijn. Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Duurzaamheid’. En als er iets duurzaam is, dan is het wel restaureren in plaats van vervangen. Daarom draagt Restauratiebeurs VAKWERK het thema van Open Monumentendag dit jaar een extra warm hart toe.

Decoratieschilders van Schildersbedrijf Nijhoff en de winnaar van de Nationale Schildersvakprijs 2021 Jan Berghuis zullen verschillende oude schildertechnieken demonstreren. René Egas van E-stuc is aanwezig om meer te vertellen over de restauratie van historische stucplafonds. En Matteo Visser, ervaren meubelrestaurator en voorzitter van A.R.A. Nederland, beroepsvereniging voor restauratoren en conservatoren, is aanwezig om vragen te beantwoorden en evt. door te verwijzen.

Ambachtelijk smid Harm Struik komt een demonstratie van zijn vakmanschap geven. En bij Olga Harmsen van Maison l’Art Nouveau kan men terecht voor advies over historische interieurs. Er is op de beurs ook informatie te krijgen over de verschillende vakopleidingen en Historische Vereniging Oud-Dordrecht is aanwezig om haar activiteiten op het gebied van het beschermen van monumenten toe te lichten. In de Grote Kerk kan men een tentoonstelling van klassiek houtsnijder Clim Schots bezoeken.

Meer informatie is hier te vinden.