Actueel

1 reactievr 19 apr 2019

Ruim 2,3 miljoen kijkers voor The Passion

DORDRECHT – Ruim 2,3 miljoen mensen keken donderdagavond naar de uitzending van The Passion vanuit Dordrecht. Het was daarmee het best bekeken programma van de avond. Bij het podium bij de Grote Kerk verzamelden zich rond de 12.000 bezoekers. (Foto: Thymen Stolk)

The Passion zorgde dit jaar voor een ervaring van saamhorigheid, stellen de organiserende omroepen EO en KRO-NCRV. Verteller Martijn Krabbé: “Jezus was er toen, en als je goed kijkt, dan zie je dat hij er nu nog steeds is. Misschien wel in jou, en misschien wel in mij.” De andere rollen werden vervuld door Edwin Jonker (Jezus), Edsilia Rombley (Maria), Paul Sinha (Petrus), Lucas Hamming (Judas), Porgy Franssen (Pilatus) en Klaas van Kruistum (Verslaggever).

Eenzaamheid
Het thema van dit jaar was #jebentnietalleen. Hiermee werd aandacht gevraagd voor de vele gezichten van eenzaamheid. De Gemeente Dordrecht gaf het thema extra gestalte door onder meer een speciale campagne te lanceren en lokale initiatieven tegen eenzaamheid zichtbaar te maken. Andere Passion-partners waren dit jaar Kansfonds, Leger des Heils, Verus, Protestantse Kerk Nederland en Bisdom Rotterdam.

 

 

Eén reactie op “Ruim 2,3 miljoen kijkers voor The Passion”

  1. GEEN WOORDEN VOOR DEZE INDRUKWEKKENDE PASSION DORDRECHT 2019…PERFECT*
    SPECIALE DANK AAN PAUL SINHA, WAAR IK IN DE GROTE KERK MIJN VERHAAL MEE MOCHT DELEN…RESPECT!!!

Geef een reactie