DORDRECHT – Tussen het Dagactiviteitencentrum Neptunuslaan van ASVZ in Sterrenburg en de buurtbewoners is een mooie samenwerking ontstaan. Dat leidde vorige week tot een gezamenlijke opruimactie.

“Onze cliënten zijn verstandelijk beperkte mensen van allerlei niveaus. Ze komen dagelijks naar ons dagcentrum om te werken”, vertelt teamleidster Nina Hofman. “Sinds een paar maanden hebben wij nieuwe activiteiten voor een groep die vrij mobiel is. Ze halen glas op in de wijk en prikken op enkele middagen in de week afval. Zo houden we de buurt een beetje schoon.” Het leidde tot veel positieve reacties uit de wijk. Zoals die van mevrouw Zuijdveld. “Zij zag ons steeds bezig, sprak ons en zo werd de basis gelegd voor gezamenlijke schoonmaakdagen.”

Enorm gezellig

Met flyers werd de opruimactie in de buurt aangekondigd. Op 22 maart was het zover. Er werd verzameld bij het DAC Neptuneslaan, waar werd gestart met koffie en het verdelen van de ‘opruimattributen’ die mevrouw Zuijdveld had geregeld. “We hebben ons daarna in twee groepen opgesplitst, zodat er twee gebieden schoongemaakt werden”, vertelt Nina. “Eén groep met begeleiders en mensen uit de buurt met ook de rolstoelers, de andere groep ook met een begeleider, mensen uit de buurt en onze cliënten. Iedereen ging fanatiek aan de slag en het was ook enorm gezellig. De samenwerking tussen het DAC Neptunuslaan en de buurtbewoners was erg leuk en we hopen elkaar vaker te zien.”