DORDRECHT – Raoul de Jong bezoekt op woensdag 15 maart de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt 153 waar hij geïnterviewd wordt door Alka Anna Goos. De Rotterdammer is schrijver van het Boekenweekessay 2023. Dit essay wordt elk jaar door een andere auteur geschreven naar het thema van de boekenweek.  Raoul schreef het essay over ‘Ik ben alles’. In het boek Bota Banja neemt hij je mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers. Ook auteur Lize Spit schreef een essay voor deze Boekenweek. (Foto’s: Shody Careman)

Raoul de Jong schreef voor Vrij Nederland, Het Parool, NRC Handelsblad én publiceerde zes boeken. In september 2022 ontving hij de Anna Blaman Prijs voor zijn gehele oeuvre. Alka Anna Goos gaat met Raoul in gesprek én het publiek mag ook vragen stellen. Het interview vindt plaats tussen 20.00 en 21.00 uur. Wil je erbij zijn, dan moet je je even aanmelden (gratis) via de website: www.debibliotheekaanzet.nl/raouldejong.

Ware ik

Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart staan alle boekhandels en bibliotheken in het teken van de Boekenweek: het bekendste jaarlijkse feest rondom het Nederlandstalige boek. Dit jaar is het thema ‘Ik ben alles’. De zoektocht naar je ware identiteit is in de huidige tijdsgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Lize Spit en Raoul de Jong zijn de Boekenweekauteurs van de 88e editie van de Boekenweek. Boekhandel de Bengel is aanwezig voor aanschaf van boeken.

Voor iedereen

De Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden, het mag allemaal. De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan meedoen in onze snel veranderende samenleving. Je kunt daarom bij de Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen of om te leren hoe je een DigiD aanvraagt. Want als iedereen mee kan doen, wordt iedereen daar beter van.