Actueel

reageer als eerstdi 23 nov 2021

Shorttracktoppers strijken neer in Dordrecht

DORDRECHT – Dordrecht vormt vanaf donderdag opnieuw het decor voor een belangrijk internationaal shorttrackevenement. Tijdens de ISU World Cup 4 in de Sportboulevard Dordrecht (25-28 november) zijn de laatste olympische startbewijzen binnen te halen. Verschillende deelnemers zijn ter voorbereiding op de wedstrijden al neergestreken in Dordrecht. (Foto: Stolk Fotografie)

De selectiecommissie van de KNSB heeft zondag de namen bekendgemaakt van de rijders die in Dordrecht in actie komen. Het Shorttrack TeamNL bestaat bij deze World Cup, die dus tevens dient als laatste olympische kwalificatiewedstrijd, uit de volgende twaalf rijders:

Vrouwen
Suzanne Schulting (voorselectie)
Xandra Velzeboer
Selma Poutsma
Yara van Kerkhof
Rianne de Vries
Georgie Dalrymple

Heren
Itzhak de Laat (voorselectie)
Jens van ’t Wout
Sven Roes
Dylan Hoogerwerf
Sjinkie Knegt
Daan Breeuwsma

Rijders met ‘voorselectie’ achter hun naam, verdienden hun plaats in TeamNL op basis van hun prestaties bij de laatste World Cup, afgelopen weekeinde in Debrecen (Hongarije). De andere rijders zijn aangewezen door de selectiecommissie. Het Nederlandse shorttrackteam, dat dit weekeind bij de World Cup in Debrecen vijf medailles haalde (vier keer goud, een keer brons), moet in Dordrecht de laatste olympische startbewijzen nog zien te bemachtigen.

Geen publiek
De wedstrijden in Dordrecht worden vanwege de recente coronamaatregelen verreden zonder publiek. Het programma van deze wedstrijden en andere actuele informatie is te vinden op schaatsen.nl.

Geef een antwoord