ZWIJNDRECHT – Er werd heel wat gevergd van de zenuwen van spelers, coaches en publiek bij een aantal korfbalwedstrijden van Albatros op zaterdag 2 oktober. Bij maar liefst negen wedstrijden was het verschil tussen de tegenstanders bij het eindsignaal maximaal één doelpunt.

Bij de E-teams was er weinig spanning, want ze wonnen alle vijf ruim. De meeste doelpunten waren voor E2 dat Korbatjo E1 met 18-6 versloeg, maar E1 volgde op de voet met de 17-4 tegen PKC. E3 won met 3-15 bij DeetosSnel E2 en E4 met 5-10 van GKV/Enomics E2. E5 won voor de eerste keer, het werd 7-0 tegen SKV E2.
De ontmoetingen tussen Albatros en PKC eindigden in een gelijkspel. E1 en A1 wonnen, maar D1 en F1 verloren van de Papendrechtse club. A1 speelde de topper bij PKC A2 op het hoofdveld en nam in de eerste helft een redelijke voorsprong. Na rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en kwam ernaast en voorbij. Albatros liet zich even verleiden tot verkeerde keuzes, maar herpakte zich en sloeg opnieuw een gaatje dat door PKC niet meer gedicht kon worden: 15-16.
Nog altijd ongeslagen zijn naast A1, E2 en E3 ook C1, C2, B1, A2 en S1. C1 versloeg Maassluis C1 met 10-2, C2 speelde niet best maar haalde toch de 8-7 winst binnen tegen Movado C1. B1 reisde naar Fortis in Oost-Souburg en won met 16-23, A2 versloeg Nieuwerkerk A2 met 13-18.
Albatros 1 speelde de topper bij Merwede in Sliedrecht en had in de eerste helft moeite met de verre schoten van de thuisploeg. Via 6-3 en 10-6 was bij rust het verschil minimaal: 11-10. In de tweede helft trok uitblinkster Caroline Punt (5x) de stand meteen gelijk en nam Albatros de eerste voorsprong. Die voorsprong leek dankzij de scorende Albatrosdames over de streep getrokken te worden, maar in een ultieme poging kwam Merwede alsnog langszij: 18-18.
Albatros blijft door dit gelijke spel koploper en heeft één punt voorsprong op RWA en twee punten op Merwede. Zaterdag komt het Alblasserdamse Kinderdijk op bezoek.
De eerste winst werd afgelopen zaterdag genoteerd door senioren 4 en senioren 7. Het vreemdelingenlegioen van Albatros 4 won met 19-15 van ADO 3, senioren 7 versloeg DSO 4 met 7-21. Er is in dit lopende veldseizoen nog altijd geen punt voor senioren 3 en C3.
De meest zure nederlaag kwam op naam van B2 dat ondanks negen treffers van Lars met 18-19 verloor van Nieuwerkerk B2. Ook D3, senioren 6 en senioren 9 verloren met het minimale verschil. G1 haalde haar eerste punt dankzij de 1-1 tegen gastheer KCR in Ridderkerk.

Fotobijschrift: beeld van de wedstrijd Albatros C1 – Maassluis C1