DORDRECHT – Binnenstadbezoekers konden zaterdag opeens verrast worden door het harde geluid van een alarm dat afging en vervolgens een stevige beat. Het luidde op het Statenplein de allereerste ‘Calisthenics Flashmob’ in.

Initiatiefnemer Jason Bonam en zijn team van calisthenics-atleten hadden een calisthenicsshow voorbereid om het winkelend publiek te laten kennismaken met deze vorm van kracht/conditiesport in de buitenlucht. De atleten uit Dordrecht, Papendrecht, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse en Krimpen aan den IJssel in de leeftijd van 22 tot 73 jaar hadden veel bekijks. Naast de demonstatie konden jonge voorbijgangers meedoen aan de ‘Flashmob Push-Up Challenge’ en laten zien hoeveel push-ups ze in huis hadden. Dat leverde vier trotse winnaars op in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Nationale Sportweek
De Flashmob werd georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek, waarin Dordtenaren van alle leeftijden op allerlei manieren kennis kunnen maken met het brede sportaanbod in hun stad. Het programma hiervan is te vinden op dordtsport.nl. Meer over de sport calisthenics en activiteiten is te vinden op de Facebook-pagina Calisthenics Project