DORDRECHT – Staatssecretaris van Toeslagen en Douane Aukje de Vries was maandag op werkbezoek bij het Dordtse staalbedrijf Arcus Nederland BV. Ze had daar een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Koninklijke Staalfederatie. (Foto: Arcus)

Bij Arcus, gevestigd op bedrijventerrein Louterbloemen, sprak De Vries met directieleden en leden van de Koninklijke Staalfederatie en met directieleden van grote staalgroothandelaren in Nederland. Tevens waren er vertegenwoordigers van VNO/NCW en de FME bij dit bezoek aanwezig. Het werkbezoek markeerde een mijlpaal in de samenwerking tussen de Douane en de leden van de Koninklijke Staalfederatie. De focus van het bezoek lag op het versterken van de banden en het benadrukken van de gezamenlijke inspanningen om de sector en de industrie te ondersteunen. Daarnaast bood het bezoek een uitgelezen kans voor Arcus om de staatssecretaris een uitgebreide rondleiding te geven in de magazijnen in Dordrecht.

Arcus is een toonaangevende speler in de roestvaststaalmarkt. De buizen en componenten worden geleverd over heel Europa. Deze producten worden toegepast in de industrie om veilig vloeistoffen of gassen te transporteren. Roestvaststaal is oneindig recyclebaar en wordt veelvuldig toegepast in projecten gericht op verduurzaaming. Arcus is al tientallen jaren lid van de Koninklijke Staalfederatie, een vereniging die de belangen behartigt van staalgroothandelaren in Nederland.

Het bezoek aan Dordrecht heeft de staatssecretaris inzicht gegeven in de roestvaststaalindustrie en haar belang voor de Nederlandse en Europese economie. Samenwerking met de beleidsmakers is voor de sector van groot belang.