Actueel

reageer als eerstdo 31 mrt 2016

Stadstour op de Ninebot

DORDRECHT – Sinds begin maart kunnen ze opduiken in het Dordtse straatbeeld: de Ninebots van E-motionss. Op de Segway-achtige voertuigen geeft de in Dordrecht geboren en getogen ondernemer Josh Steeds (33) stadstours. “Een ideale manier om mijn passie voor de stad te delen”, vindt hij.

kwam op het idee toen zijn vriendin hem een vergelijkbare stadstour door Rotterdam gaf. “Ik ken die stad heel goed, maar merkte toen dat je hem op een andere manier beleeft. Je gaat sneller dan wandelend en langzamer dan op de fiets. En je kunt op een ontspannen manier om je heen kijken.”

Oefenrondje

In november kocht hij zes Ninebots en op 4 maart opende hij op de Voorstraat de winkel van E-motionss. Sindsdien heeft hij al een aantal groepjes rondgeleid door de stad. De tour van een uur begint met een paar oefenrondjes op het elektrisch aangedreven voertuig. “De meeste mensen hebben het in een minuut of zeven door. Over het algemeen valt het ze erg mee.” Josh rijdt zelf met de groepjes van maximaal vijf mensen mee en last een aantal stops in om te vertellen over zijn stad. Er is een historische tour overdag, maar ook een ‘Dordt By Night Tour’ en één door de Biesbosch.

Op het fietspad

De Ninebot en Segway worden wettelijk gezien als snorscooter, vertelt Josh. “In principe gaat de tour dus over de rijweg en het fietspad. Maar het wordt gedoogd als je, met aangepaste snelheid, door voetgangersgebied rijdt.” Na een maand begint de vraag naar de stadstours van E-motionss aardig te lopen. Onder meer dankzij een vermelding op de VVV-site. “Maar bijvoorbeeld ook via mijn ouders, die een bed & breakfast aan de Emmastraat hebben.”

Info: e-motionss.com.

 

Josh Steeds.

Josh Steeds.

Geef een reactie