DORDRECHT – Een top-10 waar Sterrenburgers trots op zijn en een top-10 van verbeterpunten voor de wijk. Deze lijsten kwamen aan bod tijdens het toekomstgesprek over Sterrenburg dat dinsdagmorgen in het Tuinhuis plaatsvond en waar de betrokkenen actief mee aan de slag willen. De organisatie van de bijeenkomst waarvoor bewoners waren uitgenodigd, lag in handen van de buurtvereniging (Tuin van Sterrenburg). Gesproken werd over de stelling: Sterrenburg op een kantelpunt?. Oud-journalist Hans Berrevoets, zelf ook Sterrenburger, was één van de gastsprekers. Hij spreekt over een geslaagde bijeenkomst waarvan een ‘wordt vervolgd’ niet zal uitblijven.

Naast Berrevoets spraken ook oud-wethouder Bert van de Burgt en wijkmanager André Klijmij. De oud-journalist sprak over de wijk vanuit historisch perspectief. “Sterrenburg gaat richting de zestig jaar. Het behoeft aandacht, mede omdat het de grootste wijk van Dordrecht is.” De vraag tijdens de bijeenkomst was dan ook of er achter de stelling een vraagteken of een uitroepteken moet staan. “Of misschien wel allebei. Tijdens het gesprek kwamen verschillende punten naar voren. Bewoners vinden het een ruime, groene wijk, maar maken zich ook zorgen over de leefbaarheid. Het is belangrijk dat we hier met elkaar als buurtgenoten mee aan de slag gaan. We de verbinding blijven zoeken. En dat je als je iets doet, dingen beloofd, deze ook nakomt. Dat schept vertrouwen.”

Sterrenburg heeft aandachtspunten, maar er zijn ook volop leuke dingen om naar uit te zien. “Zoals het 50-jarig bestaan van winkelcentrum Sterrenburg dit jaar! En hoe bijzonder is het om het begin, de weg naar een vitale wijk vanuit het fraaie tuinhuis te starten.”
Houd de Facebookpagina van Tuin van Sterrenburg in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten en ontwikkelingen: Tuin van Sterrenburg.