Actueel

reageer als eerstvr 6 okt 2017

Sterrenwacht doet mee aan Weekend van de Wetenschap

DORDRECHT – Tijdens het Weekend van de Wetenschap staan zaterdag 7 en zondag 8 oktober bij ruim 240 instituten, instellingen en bedrijven door heel Nederland 48 uur lang volledig in het teken van wetenschap en technologie. Ook bij Sterrenwacht Mercurius valt er van alles te ontdekken. (Foto: Sterrenwacht Mercurius)

In een korte presentatie worden alle planeten uit ons zonnestelsel onder de loep genomen en beantwoorden de medewerkers van de sterrenwacht je vragen. Na de presentatie ga je naar de koepel, waar je bij helder weer met de Carl Zeiss telescoop uit 1922 de hemel kunt bestuderen. In de expositieruimte ontdek je naast deze planeten nog andere wetenswaardigheden over de ruimte. De sterrenwacht is op zaterdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur. De presentaties vinden op zaterdag 7 oktober plaats om 16.00 en 19.00 uur. Op zondag 8 oktober is de sterrenwacht geopend van 13.00 tot 18.00 uur en zijn de presentaties om 14.00 en 16.00 uur.

Jong en oud

De presentaties zijn geschikt voor jong en oud. Wanneer er veel kinderen in het publiek aanwezig zijn, dan zal de presentatie zich aanpassen aan het jonge publiek, maar de volwassen bezoeker wordt zeker niet vergeten. Ook het schaalmodel van het ISS in de expositieruimte kan bekeken worden. Mercurius is gevestigd aan de Baanhoekweg 75 in Dordrecht. De entree is 2,25 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en 3,25 voor volwassenen.

Geef een reactie