ZWIJNDRECHT – De terugkeer van handbal op hoofdklasseniveau in Zwijndrecht is zondag is succesvol verlopen. Voor het eerst sinds 2013 was er weer handbal op zulk hoog niveau in de Zwijndrechtse Develsteinhal te zien, dit keer via de samenwerking Drechtsteden Handbal. (Foto’s: Kees Streefkerk/sv Conventus)

Voor een goed gevulde tribune miste de wedstrijd in het eerste kwartier nog het spektakel. Dankzij sterke verdedigingen aan beide zijden liep de stand in de eerste vijftien minuten niet verderop dan 4-2 in het voordeel van Drechtsteden Handbal. Later zou de wedstrijd het aanwezige publiek meer spektakel bieden en liep het thuisspelende team uit tot een 29-18 zege.

Ondanks dat het Zwijndrechtse sv Conventus al enkele jaren met het Ridderkerkse Saturnus ’72 en het Papendrechtse DES ’72 samenwerkt, was de Ridderkerkse Reijerhal vanaf het begin het ‘thuis’ het eerste herenteam van het samenwerkingsverband. Nu het aandeel van Conventus-spelers binnen het team begint te groeien, was een wedstrijd van het team in Zwijndrecht een logisch gevolg.