ZWIJNDRECHT – De handbaltak van sv Conventus is volledig voorbereid op de terugkeer van de handbalsport in Zwijndrecht. Na een eerdere samenwerking onder de naam Drechtsteden Handbal met Saturnus ’72 en DES ’72, heeft Conventus zich dit jaar volledig toegewijd aan het nieuwe seizoen, met de benoeming van belangrijke trainers en coaches voor de seniorenteams.(Foto’s: SV Conventus).

Bij de damesgroep leiden Bart Keijzer en Patrick van Ruiven het team. Keijzer, afkomstig uit de jeugd van Conventus, richt zich dit jaar volledig op trainingen, terwijl Van Ruiven, vorig jaar coach van de dames A-jeugd, met veel van deze speelsters de stap naar de senioren maakt. Het eerste damesteam zal competitief spelen in de tweede wedstrijdsportklasse van Zuid-Holland, terwijl een tweede damesteam in de vierde klasse breedtesport uitkomt.

Bij de heren begeleiden Rogier van Toorn en Rob Baaijens de teams. Van Toorn zal het eerste herenteam coachen en training geven, terwijl Baaijens het tweede team onder zijn hoede neemt. Conventus heeft twee herenteams ingeschreven, waarbij het eerste team in de eerste klasse wedstrijdsport van Zuid-Holland speelt en het tweede team in de eerste klasse breedtesport van Noord-Brabant.

Voor het komende seizoen staat het versterken van de teamgeest centraal, vooral bij de jonge spelers en speelsters. Hoewel de eerste teams streven naar prestatie, blijft het behoud van spelplezier de belangrijkste focus. De handbalseizoenen zijn al begonnen en beloven spannende wedstrijden in Zwijndrecht.