DORDRECHT – Ook in het eerste kwartaal van dit jaar zijn er in Dordrecht extra verkeerscontroles uitgevoerd door de politie. Het ging om zeventien extra controles bovenop de reguliere, al geplande controles. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

In kwartaal 1 van 2024 zijn negen boetes uitgedeeld aan automobilisten die te hard reden. Dit aantal staat los van het aantal boetes dat voortkomt uit de flitspalen in de stad. De bestuurders reden tussen de 12 en 35 kilometer te hard. Er werden verder 84 bekeuringen uitgeschreven voor het bellen in het verkeer. De hoogte van een boete voor bestuurders is 420 euro, voor fietsers is dat 160 euro. Daarnaast werden 42 bestuurders beboet die door een rood verkeerslicht reden. Dit leverde hen een boete op van 300 euro. De hoogte van verkeersboetes zijn per 1 januari met 10 procent gestegen.

Grote ergernis

De gemeente is gestart met de extra controles, omdat de manier waarop bestuurders zich gedragen in het verkeer grote invloed heeft op hoe anderen zich voelen op straat. Samen met team Handhaving zet de politie zich in om de straten van Dordrecht prettig en leefbaar te houden. “Misdragingen in het verkeer zijn een grote ergernis voor vele stadsgenoten. Ik heb niet de illusie dat we alles op kunnen lossen met handhaving en boetes. Het gaat ook om fatsoen, laten we elkaar daarop aanspreken”, aldus burgemeester Wouter Kolff.