ZWIJNDRECHT – De politie heeft in het onderzoek naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong, die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht, aangetroffen. De auto waarmee hij zaterdagmiddag na het schietincident bij Winkelcentrum Walburg is gevlucht, werd afgelopen nacht aangetroffen op de Veldslahof in Zwijndrecht. Dit voertuig is veiliggesteld en wordt onderzocht. De politie vermoedt dat de verdachte nu gebruik maakt van een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

De politie doet onafgebroken onderzoek naar de locatie van de voortvluchtige verdachte. De aanleiding van het incident wordt nog steeds gezocht in de relationele sfeer. ‘We begrijpen de bezorgdheid en het aantal vragen naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht. Het voornaamste doel op dit moment is met man en macht zoeken naar de voortvluchtige om hem aan te houden’, meldt de politie. ‘Dit gebeurt met zichtbare en onzichtbare middelen. Afgelopen dagen zijn er diverse instappen geweest met betrekking tot het onderzoek. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte’.

Internationaal gesignaleerd
Inmiddels zijn er tientallen tips binnengekomen bij de politie. ‘Al deze tips nemen we serieus en lopen we uit’, meldt de politie. ‘We zijn blij met betrokkenheid van burgers en hopen dat zij zaken blijven melden bij ons. Dit helpt ons in het onderzoek. De verdachte staat internationaal gesignaleerd. Elke overheidsinstantie is door de politie geïnformeerd over de voortvluchtige’.

Camerabeelden
De politie vraagt mensen die tips, informatie en/of camerabeelden hebben zich bij haar te melden. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen die de genoemde grijze Skoda Octavia zien. ‘Bel direct 112 en benader hem niet zelf. Heeft u iets gezien op of in de direct omgeving van de Veldslahof of heeft u daar camerabeelden? Dan komen wij ook graag in contact met u’.

Moeder en dochter
Een 66-jarige inwoonster van Dordrecht is zaterdag overleden na een schietpartij bij Winkelcentrum Walburg. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zwaargewond en is met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Het betreft een moeder en dochter. De dader wist weg te komen. Vermoed wordt dat de toedracht moet worden gezocht in de relationele sfeer.

Onderzoek in volle gang
De melding dat er geschoten was op het parkeerterrein bij het winkelcentrum kwam zaterdagmiddag binnen om tien voor twee. Een man opende het vuur op de twee vrouwen, één van hen overleed ter plekke. De man wist in een auto weg te komen. Er is de hele middag met veel eenheden naar hem gezocht. Ter plaatse deed de Forenische Opsporing onderzoek en werd er met een hond gezocht naar hulzen. Camerabeelden van de winkels in de omgeving zijn verzameld en worden bekeken. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Veel getuigen 
Door de drukke zaterdagmiddag zijn veel mensen getuige geweest van de schietpartij. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. De getuigen worden allemaal gehoord om een beeld te krijgen wat er precies gebeurd is.

Brief van burgemeester

Burgemeester Hein van der Loo heeft vandaag een informatiebrief gestuurd naar de direct omwonenden en winkeliers bij de parkeerplaats van Winkelcentrum Walburg, waar het schietincident heeft plaatsgevonden. Deze is ook te vinden op de website van de gemeente Zwijndrecht.