Actueel

reageer als eerstma 29 nov 2021

Vaccinatiehond Sara steunt mensen bij het prikken

DORDRECHT – Zondag was de eerste ‘werkdag’ van de tweejarige Sara. Sara is een Spinone Italiono, die mensen helpt die kampen met prikangst. Sara wordt vanaf nu iedere zondagmiddag ingezet bij verschillende priklocaties in de regio.(Foto’s en Video: Stolk Fotografie)

Afgelopen zondag stond Sara met haar zachtaardig karakter acht mensen bij, die zich lieten vaccineren in Dordrecht aan de Laan van Europa. Volgende week is Sara in Gorinchem actief. De lieve hond zal dit om-en-om, iedere zondag gaan doen tussen 14.30 en 17.30 uur. Op 5 december, op Tweede Kerstdag en 2 januari is Sara met vakantie. De baas van Sara, Toon Toolenaar, is zelf arts en is steeds bij haar aanwezig op de locatie. “Sara is voor mij een lichtpunt in deze tijd”, zegt Toon. “Ze zorgt voor blijheid in ons gezin en ik wil dit graag delen met anderen.”

Afspraak maken
Omdat de GGD ZHZ het belangrijk vindt dat iedereen zich kan laten vaccineren, zoekt zij voortdurend naar manieren om dit te bereiken. De hulp van een hond als Sara blijkt heel effectief te zijn om prikangst te verminderen. Voor mensen met prikangst heeft de GGD sowieso een aparte kamer met een bed. Aanmelden voor een vaccinatie met hulp van Sara, kan via [email protected] onder vermelding van een telefoonnummer. De GGD neemt daarna contact op om een afspraak in te plannen.

Geef een antwoord