Actueel

reageer als eerstdo 15 okt 2020

Verdachten straatroof Viottakade aangehouden

DORDRECHT – In verband met een straatroof op de Viottakade op 20 september zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om Dordtenaren van 17 en 31 jaar. Naar aanleiding van een item in Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond kwamen tips binnen die hebben geleid tot de aanhoudingen.

Het 18-jarige slachtoffer liet op de bewuste dag samen met een vriendin haar hond uit, toen ze door twee mannen op fietsen met messen bedreigd werden. Een van de mannen trok het slachtoffer aan haar haar en pakte haar tas. De vriendin zag op dat moment de kans om met de hond te vluchten. Vervolgens kreeg het slachtoffer klappen op haar hoofd en haar rug en raakte kort bewusteloos. De verdachten pakten haar telefoon mee en sloegen op één fiets op de vlucht. Het slachtoffer moest voor haar verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis.
Beelden
In het tv-programma Bureau Rijnmond werden beelden vertoond van de verdachten. Eén van mannen werd herkend door een kijker en kon dankzij deze tip door de politie gearresteerd worden. Ook de twee verdachte kon toen achterhaald worden. Beiden zitten vast.

Geef een reactie