Actueel

1 reactiedo 15 mrt 2018

VIDEO: Bomen aangeplant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

DORDRECHT – Het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht tekenden vanmiddag samenwerkingsovereenkomsten voor het beheer en onderhoud van dit nieuwe natuurgebied.

Als de Nieuwe Dordtse Biesbosch straks klaar is, zorgen de samenwerkende partijen ervoor dat zich in het voormalig polderlandschap nieuwe natuur kan ontwikkelen, dat de waterkwaliteit verbetert en dat bezoekers recreatief kunnen genieten van het nieuwe natuur- en recreatiegebied. Om deze belangrijke mijlpaal kracht bij te zetten, is de Nationale Boomfeestdag voor Dordrecht een dag verplaatst van 14 naar 15 maart. Eén van de bomen staat symbool voor de samenwerking: de SOK-boom. In de Nieuwe Dordtse Biesbosch worden de komende periode in totaal circa 400 nieuwe bomen aangeplant. (Foto en video: Thymen Stolk)

 

 

 

Eén reactie op “VIDEO: Bomen aangeplant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch”

  1. […] DORDRECHT – Het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht tekenden vanmiddag samenwerkingsovereenkomsten voor het beheer en onderhoud van dit nieuwe natuurgebied. Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/video-bomen-aangeplant-nieuwe-dordtse-biesbosch/   […]

Geef een reactie