Actueel

reageer als eerstdi 10 jul 2018

VIDEO : Brandweer nog uren bezig met nablussen op schip met schroot

DORDRECHT – Op een zeeschip in het Mallegat-Noord in de Dordtse Zeehaven heeft dinsdag een zeer grote brand gewoed. Er werd vrij snel opgeschaald naar zeer ‘grote brand’. Het advies van de Veiligheidsregio was om uit de rook te blijven en deuren en ramen te sluiten. De brand woedde in het ruim van een zeeschip van bijna 200 meter. Het schip vaarde onder Panamese vlag. Er zijn geen gewonden gevallen. Ook de blusboot van de brandweer werd ingezet bij de brand net als een blusboot van het Havenbedrijf Rotterdam. (Foto’s en Video: Thymen Stolk)

Update: De brandweer is nog wel druk bezig met de nablussen. Er is afgeschaald naar GRIP 0. De stremming voor de scheepvaart wordt opgeheven. Behalve het Mallegat Noord blijft nog gestremd.Van Leeuwenhoekweg is weer open voor het verkeer op het industrieterrein.

Update: Naast de blusboot van de regionale brandweer vanuit Dordrecht is ook een blusboot van het havenbedrijf gearriveerd. De brandweer maakt in samenwerking met het havenbedrijf Rotterdam, de beheerder van de haven, een plan voor het blussen van het schroot.

Update: Meetploegen houden de verspreiding van rook in de gaten. Er zijn nog geen gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen gemeten. Afsluiting Mijlweg of A16 zijn daarom nog niet nodig. Het blussen gaat lang duren, meldt de Veiligheidsregio.

Update: De meetploegen die de verspreiding van de rook monitoren trekken door het gebied waar de rook mogelijk naar toe gaat. Zo is er gemeten in Amstelwijk, bij het winkelcentrum in Wielwijk, op de Mijlweg en bij het brandende schip.

Geef een reactie