Actueel

1 reactiewo 2 mei 2018

VIDEO: Brandweer uur zoet met redden kat

DORDRECHT – De brandweer heeft woensdagochtend een kat gered die al vijf dagen zoek was. De eigenaar had overal gezocht en had de hoop zijn kat levend terug te vinden eigenlijk al opgegeven. Totdat hij dinsdagavond zacht gemiauw hoorde achter een betonnen muur in de parkeergarage aan het Selma Lagerlöferf, onder een trap.  (Video en foto’s: Thymen Stolk)

Samen met buren probeerde de man zijn kat te bevrijden maar dat lukte niet. De man had zijn kat wel eten toegeworpen. Woensdag riep hij de hulp in van de brandweer. De brandweermannen haalden een rooster weg maar nog steeds was het heel moeilijk bij de kat te komen. Trapjes, met houten latten, een deken en wat niet meer werd er getracht de kat te bevrijden maar de poes wilde er niet aan hangen of op kruipen. De dierenambulance was er inmiddels bij gehaald. Met  hun hulp  ging de eigenaar met een schepnet aan een ruim twee meter lange stok het gat in. De brandweer was nog volop bezig een trapje voor de poes te maken toen ineens bleek dat de poes er met het schepnet uitgehaald was. De eigenaar en zijn buren waren enorm blij. De eigenaar beloofde komende zaterdag taart voor de brandweer te halen. Het woningbedrijf is aan het werk gezet om het gat dicht te maken zodat dieren of kinderen er niet meer in kunnen vallen.

 

 

 

Eén reactie op “VIDEO: Brandweer uur zoet met redden kat”

  1. […] DORDRECHT – De brandweer heeft woensdagochtend een kat gered die al vijf dagen zoek was. De eigenaar had overal gezocht en had de hoop zijn kat levend terug te vinden eigenlijk al opgegeven. Totdat hij dinsdagavond zacht gemiauw hoorde achter een betonnen muur in de parkeergarage aan het Selma Lagerlöferf, onder een trap. Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/video-brandweer-uur-zoet-redden-kat/   […]

Geef een reactie