DORDRECHT – Voorafgaand aan het Koningsconcert op het Statenplein reikte burgemeester Kolff dinsdagavond een Johan de Witt-speld uit aan Bram Muller, eigenaar van het ruim honderd jaar bestaande sleepvaart- en transportbedrijf Muller Dordrecht. Hij kreeg de gemeentelijke onderscheiding vanwege de sponsoring en het ter beschikking stellen van personeel en benodigdheden voor diverse evenementen in Dordrecht. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Muller geldt als belangrijke facilitator en sponsor van Dordt in Stoom. Ook de City Swim draagt hij een warm hart toe. Maar ook niet-maritieme evenementen, zoals diverse Oranje-activiteiten tijdens Koningsdag en bijeenkomsten van de lokale afdeling van De Zonnebloem, kunnen op zijn ondersteuning rekenen.

Voor een Johan de Witt-speld kunnen personen worden voorgedragen die zich belangeloos en vrijwillig hebben ingezet voor de Dordtse samenleving of op een andere manier van grote betekenis zijn voor de stad. Toekenning geschiedt door het college van Burgemeester en Wethouders op voorstel van één van zijn leden.