Actueel

reageer als eerstwo 10 okt 2018

VIDEO: De Keerkring is een afvalvrije school

DORDRECHT – Er komen steeds meer mensen bij en dus ook meer afval. Het is daarom belangrijk om afval te scheiden, zodat er stoffen hergebruikt kunnen worden. Basisschool De Keerkring is hier al een tijd mee bezig, maar is vanaf vandaag officieel een ‘afvalvrije school’.(Foto en video: Thymen Stolk)

Op het schoolplein gaf HVC-directeur Dion van Steensel vanochtend het startsein van het project ‘Afvalvrije school’ en nam daarna met de leerlingen deel aan de afvalrace. Teams moesten zo snel mogelijk het afval in de juiste vuilnisbak gooien. Vervolgens liet HVC zien hoe zij het afval ophalen.

Het project ‘Afvalvrije school’ is een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht, HVC, Duurzaamheidscentrum Weizigt en OPOD school De Keerkring. De bedoeling is dat al het afval op school gescheiden wordt opgehaald en er geen restafval meer is. De Keerkring vindt het belangrijk om leerlingen het belang van afval scheiden mee te geven. Zo heeft de school een composthoop in de schooltuin en op vrijdagmiddag maakt een klas het plein schoon. De leerlingen krijgen hiervoor een kleine bijdrage en besteden dit aan de schooltuin. Vanaf vandaag mogen er ook geen pakjes drinken meer meegenomen worden. De gemeente en HVC hebben doppers geschonken. Voortaan wordt het drinken meegenomen in de drinkfles.

Geef een reactie