Actueel

reageer als eerstvr 20 okt 2017

VIDEO: Laatste begroting van zittend college

DORDRECHT – Het College van B&W presenteerde afgelopen week de begroting voor 2018. Het is ook de laatste begroting van dit college, want in maart kiest Dordrecht een nieuwe gemeenteraad en indirect dus ook een nieuw college. De wethouders presenteerden de cijfers en plannen op een locatie waar hard wordt gewerkt aan een vernieuwde stadsentree: de Merwedestraat/Oranjelaan. (Foto: Gemeente Dordrecht/Video: Thymen Stolk)

In deze video komen alle wethouders even aan het woord over een onderwerp uit hun portefeuille. Piet Sleeking (BVD) over de bouwplannen op Stadswerven-Zuid, Jasper Mos (VVD) over de (sluitende) begroting, die voor het eerst ook digitaal en in begrijpelijke taal online is terug te vinden (https://dordrecht.begroting-2018.nl/), Rinette Reynvaan (BVD) over het hondenbeleid, Rik van der Linden (CU/SGP) over het (fiets)parkeren, Karin Lambrechts (BVD) over het mogelijk maken om langer zelfstandig te wonen en Peter Heykoop (CDA) over de aanpak van armoede.

Dordrecht is volop in ontwikkeling. De investeringen van de afgelopen jaren hebben de aantrekkingskracht van Dordrecht vergroot. De stad trekt steeds meer bezoekers, ook uit het buitenland. Het college gaat door op de ingeslagen weg en zet ook met de laatste begroting van deze periode stappen op onder meer het toekomstige woonaanbod en de participatie van inwoners aan de samenleving. Dat is nodig, want nog altijd is de sociaaleconomische positie van Dordrecht beneden gemiddeld. De aantrekkende economie biedt kansen, maar de werkgelegenheid en markten op het gebied van wonen, kantoorbezetting en detailhandel herstellen minder snel in onze regio dan andere regio’s in de Randstad. Het college zet juist daarom in op wonen en werken. Samen met inwoners en andere partners wil het college stappen maken naar een meer sociaal en economisch veerkrachtige toekomst.

 

Geef een reactie