Actueel

reageer als eerstvr 10 jan 2020

VIDEO: Mantelzorgers parkeren gratis bij ASz met Dordtpas

DORDRECHT – Met ingang van het nieuwe jaar krijgen geregistreerde mantelzorgers geen jaarlijkse vergoeding meer, maar een Dordtpas. Met deze Dordtpas kunnen de mantelzorgers gratis parkeren bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. Bedoeling is dat de mantelzorgers ook in de binnenstad bijna gratis kunnen parkeren, wanneer zij hun zorg bieden aan iemand die in het centrum woonachtig is. De Dordtpas die dit jaar nieuw is, werd woensdagmiddag in de grote zaal van Kinepolis gelanceerd. Wethouder Peter Heijkoop (rechts) overhandigde samen met collega Piet Sleeking, voor een volle zaal met kinderen en volwassenen, de eerste Dordtpas. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Annelies Markovic, die namens MEE de centrale toegang tot de mantelzorgwaardering regelt, vertelt dat de aanvraag van de Dordtpas door mantelzorgers soepel verloopt. “Iedereen die vorig jaar de mantelzorgwaardering kreeg, heeft dit jaar automatisch een code gekregen, waarmee zij de Dordtpas kunnen aanvragen. Velen hebben dit al gedaan. Wie zich nog niet eerder heeft laten registreren als mantelzorger kan dit via onze website doen. Wij beoordelen of de mantelzorger aan de gestelde criteria voldoet. Zo ja, dan krijgt deze de Dordtpas. Met de speciale mantelzorg Dordtpas kunnen zij bij de balie van het ziekenhuis een gratis uitrijkaart krijgen.”

Woensdagmiddag werden tijdens een feestelijke bijeenkomst de eerste Dordtpassen uitgereikt. Iedereen die gratis toegang of flinke korting wil op musea, sport, attracties, film, restaurants en meer, kan de pas voor 40 euro aanschaffen. Behalve mantelzorgers kunnen ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen de  Dordtpas gratis én met een tegoed ontvangen. De inkomensgrens voor de ouders van kinderen die in aanmerking komen is gesteld op maximaal 140 procent van het minimuminkomen. Het te ontvangen tegoed hangt af van de leeftijd van het kind. Kinderen op de basisschool krijgen 200 euro tegoed en op het voortgezet onderwijs 500 euro. Voor meer informatie over de verschillende Dordtpassen en het aanvragen: www.dordtpas.nl.

Lees meer in Dordt Centraal.

 

 

 

 

 

Geef een reactie