Actueel

reageer als eerstwo 6 jun 2018

VIDEO : Nieuwe meldkamer Rotterdam officieel geopend

DORDRECHT/ROTTERDAM – De meldkamer Rotterdam werd vanmiddag officieel geopend door minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus. De Rotterdamse meldkamer is de eerste van tien locaties, die worden aangesloten op de ICT-structuur van de nieuwe landelijke meldkamerorganisatie. ( Foto’s en Video: Thymen Stolk ) .

Deze nieuwe 112-meldkamer vervangt de oude meldkamers van politie, brandweer en ambulance in de veiligheidsregio’s Zuid Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond. Naast de heer Grapperhaus waren de voorzitters van Veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid de heren Aboutaleb en Kolff en de directeuren Veiligheidsregio Littooij en Post, alsmede de plv. korpschef Politie Liesbeth Huyzer en eenheidschef Politie Frank Paauw aanwezig.

Deze landelijke meldkamerorganisatie zorgt ervoor dat straks alle meldkamerlocaties in het land heel snel informatie met elkaar kunnen uitwisselen, beter bereikbaar zijn op piekmomenten en elkaar kunnen bijstaan als een meldkamer onverhoopt uitvalt.

Geef een reactie