DORDRECHT – Het zat in de lijn der verwachting, de spanning nam toe en nu is het eindelijk zover. De otter is terug in de Biesbosch. Dit iconische dier heeft meer dan een plek verdiend in dit geweldige gebied.” Dat schrijft Staatsbosbeheer Biesbosch gisterenavond op Facebook. (Video/foto: Staatsbosbeheer)

“Groot nieuws! Onlangs liep er meerdere keren een otter voor een wildcamera langs in Nationaal park De Biesbosch. Sinds 2014 plaatsen vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch wildcamera’s in de Biesbosch. Dit in afstemming met Staatsbosbeheer en met als doel om meer te weten te komen over de aanwezigheid en verspreiding van zoogdieren in de Biesbosch. Denk hierbij aan soorten als de bever, vos, das, boommarter en het ree. Maar uiteraard ook in de hoop om de aanwezigheid van de otter vast te stellen. En dat is na jarenlang geduld beloond. Hoe mooi is dit!”

Volgens Staatsbosbeheer en de Natuur & Vogelwacht is de Biesbosch bij uitstek geschikt voor de otter. “Er is volop schuilgelegenheid, voedsel en rust om te kunnen leven. Het was enkel wachten tot er een otter de dodelijke snelwegbarrières wist te overbruggen. Eindelijk, de Biesbosch is weer bereikt door dit prachtige dier! Vrijwilligers, meer dan bedankt voor het plaatsen van de camera’s.”

De otter heeft zich laten zien op een wildcamera in de Brabantse Biesbosch. De diersoort was sinds 1960 weg uit het natuurgebied tussen Brabant en Zuid-Holland. Staatsbosbeheer is zeer verheugd over de terugkeer van de otter.

 

Een tweede filmpje vind je hier: https://fb.watch/jzOA3Jc-Lb/