Actueel

reageer als eerstvr 7 mei 2021

VIDEO: Rode stoet trekt door Papendrecht

PAPENDRECHT – Alle brandweervoertuigen plus alle uitrusting van de Papendrechtse brandweerlieden verhuisden gisteren van Poldermolen 8 naar Willem Dreeslaan 2. De verhuizing ging in een stoet van rode voertuigen door het dorp. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke reed mee en de stoet begeleid werd door enkele motoragenten. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Alle Papendrechtse brandweervrijwilligers en de jeugdbrandweerleden hebben nu hun intrek in de spiksplinternieuwe kazerne genomen en staan nu vanaf de Willem Dreeslaan 24 uur per dag, 365 dagen per week paraat om incidenten te bestrijden. Snel bouwtraject De nieuwe kazerne is zo snel van de grond gekomen door de plezierige samenwerking tussen de gemeente Papendrecht, de architecten van RoosRos, de bouwer BMN De Klerk en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. De bouwvergunning is in juli 2020 verleend en de bouwwerkzaamheden zijn in augustus van datzelfde jaar gestart. Acht maanden later was op 16 april van dit jaar de oplevering, waarna de verhuizing op deze donderdag kon plaatsvinden.

Klaar voor de toekomst
De begrippen veiligheid en snelheid waren bij de bouw leidend. Het gebouw voldoet aan alle eisen van deze tijd en is ook gebouwd met oog voor de toekomst. De nieuwe kazerne is uitermate geschikt om veilig en snel uit te rukken. De brandweer in Papendrecht beschikt op dit moment in ieder geval over twee tankautospuiten, een hoogwerker en een hulpverleningsvoertuig om mensen uit een voertuig te bevrijden. De nieuwe kazerne biedt onderdak aan 35 brandweervrijwilligers en 20 jeugdbrandweerleden. Er is ruimte voor zeven voertuigen in de remise met aansluitend omkleedruimtes en een speciaal honk voor de jeugd. Daarnaast is er een mooie kantine/instructieruimte, waar les gegeven wordt, maar waar ook incidenten nabesproken worden. Belangrijk voor het teamgevoel, zeker bij emotionele ervaringen. Daarnaast is er nog een kantoorruimte met zes (flexibele) werkplekken.

Kijk voor een virtuele rondleiding op https://youtu.be/4cz7341LCa8.

Geef een antwoord