DORDRECHT – Van komende vrijdag 23 september tot maart volgend jaar werkt ProRail aan station Dordrecht Zuid. Naast noodzakelijk onderhoud aan bovenleidingsportalen, perrons en meubilair, wordt het station rolstoeltoegankelijk gemaakt door liften te plaatsen en wordt het aantal fietsparkeerplekken uitgebreid, in samenwerking met gemeente Dordrecht. (Foto’s: Stolk Fotografie)

De perrons van station Dordrecht Zuid zijn momenteel alleen bereikbaar per trap. Rolstoel- en rollatorgebruikers, mensen met kinderwagens en reizigers die hun fiets willen meenemen in de trein kunnen de perrons niet bereiken. Daar komt met de plaatsing van liften een eind aan. Daarnaast wordt nog een barriere weggenomen: de perrons worden op gelijke hoogte gebracht met de treinvloer voor een drempelloze instap.

Schoon, heel, veilig
Naast het toegankelijker maken van het station wordt het station weer ‘schoon, heel en veilig’ gemaakt. De perrons worden vernieuwd door onder andere de perronplaten te vervangen. Ook wordt er nieuw meubilair geplaatst. Omdat steeds meer mensen met de fiets naar het station komen, worden er honderd extra fietsparkeerplekken gerealiseerd.

Verkeersmaatregelen
Verkeer op de Galileïlaan kan hinder ondervinden van de werkzaamheden. Autoverkeer maakt er om-en-om gebruik van één rijstrook. Voor vrachtverkeer is de Galileïlaan dicht tussen de Talmaweg en de Kapteynweg. Het fietspad aan de zuidkant van de Galileïlaan is ook dicht. Voor autoverkeer is er geen omleiding, vrachtverkeer rijdt om via de S.M. Hugo van Gijnweg, Laan de Verenigde Naties, Overkampweg, Karel Lotsyweg en de Kapteynweg. Fietsers maken in beide richtingen gebruik van het fietspad aan de noordkant van de Galileïlaan.